B-Medical Systems biedt oplossingen voor een veilige en risicoloze opslag, transport en de handhaving van temperatuurgevoelige producten. De state-of-the-art technologie omvat het hele spectrum gebaseerd op de specifieke eisen van de markt ten behoeve van vaccinatiecentra, consultatiebureaus, GGD’s, ziekenhuizen, laboratoria, apotheken, onderzoekscentra, universiteiten en industrie. Deze toonaangevende fabrikant produceert vaccin Cold-Chain apparatuur voor grootschalige programma’s in opkomende markten. Het bedrijf werkt nauw samen met de volksgezondheid agentschappen, landen en organisaties zoals UNICEF, PAHO en Artsen Zonder Grenzen om hun vaccinatieprogramma’s te ondersteunen.

B-Medical Systems heeft een aantal zeer efficiënte en geluidsarme medische koelapparatuur in het assortiment. Met behulp van natuurlijke gassen als koelmiddel heeft het merk zeer milieuvriendelijke medicijn koelkasten en vriezers ontwikkeld.

De nieuwe standaard biedt de volgende voordelen:

  • sterke vermindering van CO2-uitstoot
  • 40% tot 60% daling van energieverbruik
  • meer dan 80% vermindering van de warmteafgifte
  • tot 40% afname van energieproductie
  • verbeterde hold-over tijden dankzij geoptimaliseerde deur isolatie
  • aanzienlijke reductie van geluidsniveau voor een comfortabele werkplek

De koelsystemen voldoen standaard aan de DIN 58345 norm voor de opslag van vaccins en medicamenten. De vaccinkoelkast met afsluitbare deur staat garant voor een naleving van een stabiele bedrijfstemperatuur van +5°C en is voorzien van een veiligheidsthermostaat tot +2°C zodat de koelkast niet kouder kan worden dan +2°C. Een stroomuitvalmelding met signaal voor minimaal 12 uur op basis van een back up accu is inbegrepen, alsmede een potentiaalvrij contact om meldingen door te kunnen sturen aan een extern alarmsysteem. Bij een temperatuuroverschrijding wordt zowel een optische- als akoestische melding gegenereerd. Het geluidsniveau van de vaccinkoelkast is maar liefst minder dan 35 db(A) tot maximaal 40 db(A) voor de 400 liter modellen.