B-Medical Systems was voorheen Dometic Medical Systems. Dit merk biedt oplossingen voor een veilige en risicoloze opslag, transport en de handhaving van temperatuurgevoelige producten. De nieuwe generatie Dometic apparatuur is met de overstap naar B-medical vele malen aantrekkelijker geworden. De Dometic apparatuur (nu B-Medical) is in prijs verlaagd en verbruikt minder energie. Dit maakt de apparatuur minder milieubelastend en bovendien bespaard u geld door minder energieverbruik. De koelapparatuur heeft bovendien een betere isolatie en hierdoor is de geluidsproductie (in decibel) verlaagd. Daarnaast ziet het nieuwe design er aantrekkelijk uit: het oog wil immers ook wat!

Dometic is B-Medical

De state-of-the-art technologie van B-Medical Systems omvat het hele spectrum gebaseerd op de specifieke eisen van de markt ten behoeve van vaccinatiecentra, consultatiebureaus, GGD’s, ziekenhuizen, laboratoria, apotheken, onderzoekscentra, universiteiten en industrie. B-Medical Systems is een toonaangevende fabrikant van vaccin koude keten apparatuur voor grootschalige programma’s in opkomende markten. B-Medical Systems werkt nauw samen met de volksgezondheid agentschappen, nationale regeringen en multilaterale organisaties zoals die, UNICEF, Gavi, JICA, Gates Foundation, PAHO en artsen zonder grenzen. En bied ondersteuning bij het succes van hun vaccinatieprogramma’s. Bekijk het hele assortiment Dometic van MediBLUE

[yith_wc_productslider id=12259]

De meest duurzame koel technologie

B-Medical Systems heeft een aantal zeer efficiënte en geluidsarme apparaten met behulp van milieuvriendelijke natuurlijke gassen als koelmiddel ontwikkeld. De nieuwe standaard biedt de volgende voordelen: sterke vermindering van CO2-uitstoot; 40% tot 60% daling van energieverbruik; meer dan 80% vermindering van de warmteafgifte; tot 40% afname van energieproductie; verbeterde hold-over tijden dankzij geoptimaliseerde deur isolatie en een aanzienlijke reductie van geluidsniveau voor een comfortabele werkplek. De B-Medical koelsystemen voldoen standaard aan de DIN 58345 norm voor de opslag van vaccins en medicamenten. De B-Medical vaccinkoelkast met afsluitbare deur staat garant voor een naleving van een stabiele bedrijfstemperatuur van +5°C en is voorzien van een veiligheidsthermostaat tot +2°C zodat de koelkast niet kouder kan worden dan +2°C. Een stroomuitvalmelding met signaal voor minimaal 12 uur op basis van een back up accu is inbegrepen, alsmede een potentiaalvrij contact om meldingen door te kunnen sturen aan een extern alarmsysteem. Bij een temperatuuroverschrijding wordt zowel een optische- als akoestische melding gegenereerd.  Het geluidsniveau van de B-Medical vaccinkoelkast is maar liefst minder dan 35 db(A) tot maximaal 40 db(A) voor de 400 liter modellen.