Veiligheid gaat boven alles. Dat weten we bij MediBLUE en daar doen we alles voor. Daarom zijn al onze laboratoriumkoelkasten en laboratoriumvrieskasten gekeurd volgens de EU richtlijn 94/9 EG (ATEX 95). Dat betekent dat dit explosieveilige koelkasten zijn, want ze beschikken over een explosieveilige binnenruimte. Wilt u weten wat de mogelijkheden van onze explosieveilige koelkasten zijn of bent u geïnteresseerd in een persoonlijke offerte? Neem persoonlijk contact op met MediBlue op telefoonnummer 026-3842180 of gebruik het contactformulier.

Explosieveilige koelkasten bij MediBLUE

De explosieveilige koelkasten zijn voorzien van een vonkvrij interieur en er is geen opening van het interieur naar het exterieur. Hierdoor kunnen eventuele vlammen niet overslaan van de éne naar de andere ruimte. Bovendien hebben de explosieveilige koelkasten een aparte schaal voor het opvangen van dooiwater en zijn de interieurcomponenten zijn gemaakt van glas of kunststof (gecoat). Door de classificatie II 3G Ex nA II T6 zijn de apparaten geschikt voor de opslag van explosieve en licht ontvlambare stoffen in gesloten containers. Ter voorkoming van vonken hebben metalen delen een aardeaansluiting. Zo bent u verzekerd van uw veiligheid en die van anderen bij de opslag van explosieve en licht ontvlambare stoffen.

Preventieve onderhoudsbeurt voor meer veiligheid

Met preventieve onderhoudscontracten proberen wij storingen tegen te gaan. Met een onderhoudscontract bent u gegarandeerd van 24 uur per dag en 7 dagen per week service. Bij urgente storingen staat er direct een bruikleen -86°C vriezer, koelkast of vrieskast tot uw beschikking. Onze bereikbaarheid bij calamiteiten is 24 uur per dag, 7 dagen per week. In combinatie met een abonnement voor alarmopvolging zijn onze storingsmonteurs binnen 4 uur bij u aanwezig, om de storing te verhelpen en eventueel de vaccins veilig te stellen. Bij een langdurige (stroom-)storing stellen wij back-up koelcellen ter beschikking.

Voor een klein bedrag per dag wordt uw koelkast volledig bewaakt. Preventief onderhoud voorkomt storingen en zorgt ervoor dat uw apparatuur betrouwbaar functioneert. Met onze preventieve onderhoudsbeurt garanderen wij een volledige check op uw koelapparatuur op diverse punten. Wij controleren daarbij niet alleen de goede werking, maar reinigen ook de koeling en controleren de temperatuur. Onmisbaar in een professionele zorginstelling.