Speciaal voor het opslaan van explosieve en licht ontvlambare stoffen in de chemische industrie of in speciale laboratoria biedt Liebherr koel- en vrieskasten met Comfort-elektronica en een explosiebeveiligde binnenruimte. Het interieur voldoet daarbij aan de veiligheidseisen van de EU-richtlijn 94/9 EG (ATEX 95) en de apparaten zijn getest volgens de normen EN 1127-1 en IEC. MediBLUE biedt naar Liebherr ook explosieveilige vriezers van Gram aan. Gram biedt standaard voor al haar koel- en vrieskasten zowel een explosiebeveiligde binnenruimte als buitenruimte. Het interieur en exterieur voldoet hiermee aan de veiligheidseisen van de EU-richtlijn 94/9 EG (ATEX 95) en de apparaten zijn getest volgens de normen EN 1127-1 en IEC.

Explosieveilige vriezers ATEX van MediBLUE

De explosieveilige vriezers zijn voorzien van een vonkvrij interieur en er is geen opening van het interieur naar het exterieur. Hiermee voorkom je dat eventuele vlammen niet kunnen overslaan van de éne naar de andere ruimte. Bovendien zijn de explosieveilige vriezers voorzien van een aparte schaal voor het opvangen van dooiwater. Tevens zijn de interieurcomponenten gemaakt van glas of kunststof (gecoat). De apparaten hebben de classificatie II 3G Ex nA II T6 en zijn geschikt voor de opslag van explosieve en licht ontvlambare stoffen in gesloten containers. Ter voorkoming van vonken hebben metalen delen een aardeaansluiting. Zo bent u verzekerd van uw veiligheid en die van anderen bij de opslag van explosieve en licht ontvlambare stoffen.

Bekijk ons assortiment

Preventieve onderhoudsbeurt

Met een preventieve onderhoudscontract kunt u storigen tegen gaan en bent u gegarandeerd van 24/7 service. Bij de urgente storingen kunt u gebruik maken van een bruikleen -86°C vriezer, koelkast of vrieskast.  Met een combinatie abonnement voor alarmopvolging zijn onze storingsmonteurs binnen 4 uur bij u aanwezig om de storing op te lossen en eventueel de producten voor u veilig op te slaan. Bij een langdurige (stroom-)storing hebben wij back-up koelcellen voor u ter beschikking. Uw koeling kan al voor een klein bedrag voor u worden bewaakt. Met het preventief onderhoud voorkomt u storingen en zorgt u ervoor dat de apparatuur betrouwbaar blijft functioneren. De preventieve onderhoudsbeurt garandeert een volledige check op uw koelapparatuur op diverse meetpunten. Daarbij controleren wij voor u niet alleen de goede werking, maar ook het reinigen van de koeling en controleren wij de temperatuur. Wilt u meer informatie over de service mogelijkheden neemt u dan gerust contact op met onze service specialisten.