De meest eenvoudige manier om een medische koelkast of vriezer te kopen is natuurlijk door direct te betalen. Maar wij bieden uw organisatie ook de mogelijk om bij MediBLUE uw koelapparatuur te leasen. MediBLUE biedt verschillende financiële diensten om uw professionele koelapparatuur te kopen. Leasen is een prachtig alternatief voor kopen en heeft bovendien voordelen ten opzichte van direct zelf aanschaffen. Met leasen heeft u bijvoorbeeld alle kosten per maand transparant in beeld. Bovendien zitten er bij de leaseprijs allerlei services inbegrepen die u volledig ontzorgen. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van leasen neem dan gerust persoonlijk contact op met ons via 026-3842180 of bericht onze klantenservice.

Financieringsmogelijkheden bij MediBLUE

Financial lease

Het voordeel van financial lease is dat u zelf geen grote investering hoeft aan te gaan. Eigenlijk is deze financiering het beste te vergelijken met een banklening. U koopt de koelkast of vriezer, maar betaalt in termijnen aan MediBLUE. In het leasecontract spreekt u af hoeveel u per maand betaalt. Op deze manier is MediBLUE als leasemaatschappij juridisch eigenaar van de koelkast of vriezer en u bent economisch eigenaar. Als het leasecontract is afgelopen, en als alle termijnen betaald zijn, kunt u de koelkast of vriezer overnemen voor de vooraf overeengekomen prijs. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld operational lease. Dan wordt het apparaat nooit uw eigendom.

Operational Lease

Wanneer u kiest voor operational lease, dan neemt de leasemaatschappij (in dit geval MediBLUE) de investering op zich. MediBLUE is en blijft dan ook eigenaar van de koelapparatuur. Doordat u het aankoopbedrag niet meteen in één keer hoeft te betalen, is er meer geld beschikbaar voor andere zaken binnen uw organisatie. Het investeringsbedrag wordt tijdens de leaseperiode in gelijke termijnen afbetaald. Operational lease dus een beetje met een persoonlijke lening te vergelijken. Bij MediBLUE kunt u kiezen uit netto operational lease en All-in lease.

Netto operational lease

Dit is eigenlijk hetzelfde als financial lease. Het is een vorm van huurkoop, waarbij u aan het einde van de looptijd de mogelijkheid heeft om van de koelapparatuur eigenaar te worden. Bij het operational lease aanbod van MediBLUE zijn service, onderhoud en onderdelenvervanging inbegrepen. MediBLUE koopt voor u de koelkast, geeft die aan u in bruikleen en regelt het all-in onderhoud en de service gedurende de overeengekomen periode.

All-in lease

Bij deze vorm van lease zijn (naast de standaard service zoals bij Netto operational lease) voor een laag maandbedrag een aantal zaken extra inbegrepen:

  • Vaccinkoelkast met geïntegreerd IP/GPRS alarmsysteem en/of datalogger
  • 24/7 doormelding naar de MediBLUE meldkamer
  • 24/7 alarmopvolging
  • 24/7 storingsdienst
  • Periodiek onderhoud van de vaccinkoelkast
  • Inclusief onderdelen vervanging

Welke vorm sluit het beste aan bij uw situatie? Vraag de adviseur van MediBLUE naar de mogelijkheden neem contact op met 026-3842180 of via onze MediBlue klantenservice.