Koel- vriescombinaties zijn voorzien van een koelkast met een apart vriesgedeelte met eigen deur. Dit is erg gemakkelijk in gebruik, want zodoende is uw medische omgeving van zowel een vriezer als een koelkast voorzien op een zeer klein gebruiksoppervlak. De nieuwste koel-vriescombinaties hebben no frost, waardoor u de vriesruimte nooit meer hoeft te ontdooien. Omdat uw medische koel-vriescombinatie altijd aanstaat is het belangrijk dat u een koelkast/vriezer koopt die energiezuinig is. De energieklassen lopen van A+ (minst zuinig) tot A+++ (zeer zuinig).

B-Medical koel- vriescombinaties

MediBLUE heeft koel- vriescombinaties 5°C tot -35°C in het assortiment van zowel B-medical als van Liebherr. B-Medical is hét topmerk op het gebied van laboratorium apparatuur zoals bijvoorbeeld koel- en vrieskasten. Het merk staat voor de veilige opslag van vaccins, monsters, culturen en andere laboratorium-preparaten. U kunt 100% vertrouwen op B-medical voor het opslaan van waardevolle medische materialen die koel bewaard moeten worden bij temperaturen tussen + 4°C en + 15°C, gecombineerd met een vries compartiment waarbij tot -35℃ gekoeld wordt.

Liebherr koel- en vriescombinatie

Ook Liebherr is een gevestigde naam binnen de wereld van koelkasten en vriezers. De koel- en vriescombinatie uit de serie MediLine is voorzien van Profi-elektronica. Hierdoor beschikt de koel- vries combinatie over veel uitrustingskenmerken die de veiligheid van opgeslagen producten garanderen. Bovendien wordt ook de temperatuurstabiliteit in de binnenruimte gewaarborgd. Laboratorium koelkasten van Liebherr uit de MediLine serie zijn bovendien de ideale oplossing wanneer er maar weinig plaats is of wanneer het apparaat onder een tafelblad moet worden geplaatst. Het programma omvat vrijstaande koel- en vrieskasten en koelers/vriezers geschikt voor onderbouw met glasdeur of isolatiedeur. Met behulp van de nauwkeurige elektronica kan de temperatuur tot op de graad nauwkeurig worden ingesteld. Het dynamische koelsysteem zorgt voor een hoge temperatuurconstantheid. Geïntegreerde alarmsystemen waarborgen een veilige opslag.