Bij eutectisch koelen wordt gebruik gemaakt van koelelementen met hierin een speciaal eutectisch materiaal. De elementen kunnen als een soort batterij gezien worden en maken het mogelijk een lange tijd zonder energiebron te koelen bij een van tevoren gedefinieerde temperatuur. Hierdoor wordt de koeltijd verlengd ten opzichte van reguliere koelelementen. Eutectische elementen realiseren de koelende werking door energie aan de omgeving te onttrekken.

Professionele Koelelementen

Wilt u een transport koelbox gebruiken om uw kostbare medische producten in te vervoeren? Dan is het belangrijk om de transport koelbox op temperatuur te houden. Hiervoor heeft u professionele ice packs nodig. De elementen van MediBLUE zijn gevuld met een eutectische vloeistof. De elementen zijn gemaakt om kwetsbare producten te beschermen. Dit doen de elementen door de warmte calorieën te absorberen. Wij raden aan om de koelelementen bij -18°C in te vriezen totdat het element tot in de kern bevroren is. Dit is belangrijk om er de maximale koeling uit te krijgen. De tijd die de elementen nodig hebben om te bevriezen is afhankelijk van de vriescapaciteit van uw vriezer. Gaat u de elementen invriezen? Plaats ze dan voldoende uit elkaar en geef ze ruimte. Hiermee wordt de invriestijd verkort. Bekijk hier het assortiment van professionele medische koelelementen.

Wilt u weten wat MediBLUE op het gebied van medisch koelen voor u kan betekenen? Neem contact op met ons klantenservice voor een persoonlijk advies of passende offerte.

[yith_wc_productslider id=13222]