Liebherr ontwikkelt en produceert al zestig jaar (medische) koelapparatuur. Koel- en vrieskasten voor gebruik in een laboratorium en voor onderzoek moeten voldoen aan bijzonder hoge eisen, met name op het gebied van veiligheid en temperatuurstabiliteit. Daarom beschikken Liebherr-apparaten over talrijke functies en uitrustingskenmerken om gevoelige monsters en chemicaliën evenals onderzoeksmaterialen op de best mogelijke manier te bewaren.
Zekerheid door technologie

De nauwkeurige elektronica maakt een tot op de graad nauwkeurige temperatuurinstelling mogelijk. En zorgt in combinatie met de efficiënte isolatie en het dynamische koelsysteem voor de beste bewaaromstandigheden. Geïntegreerde optische en akoestische alarmsystemen waarschuwen bij ongewenste temperatuurafwijkingen. De koel- en vrieskasten van Liebherr bieden u de zekerheid die in laboratoria en bij (weten- schappelijk) onderzoek telt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

DIN 58345

De Liebherr-koelkasten voor de opslag van medicijnen voldoen aan de norm DIN 58345. Bij temperatuurafwijkingen of bij stroomuitval waarschuwt een optisch en akoestisch alarm. De veiligheidsthermostaat verhindert het dalen van de temperatuur onder +2 °C. Alle apparaten zijn uitgerust met een potentiaalvrij contact voor doorschakeling van een alarm naar een extern waarschuwingssysteem. Het interieur met de individueel in hoogte verstelbare, stevige roosters kan gemakkelijk worden schoongemaakt en maakt een perfecte hygiëne mogelijk. Zo worden geneesmiddelen permanent veilig bewaard.

Explosieveilig ATEX

Veiligheid gaat boven alles. De explosieveilige koelkasten zijn voorzien van een vonkvrij interieur en er is geen opening van het interieur naar het exterieur. Hierdoor kunnen eventuele vlammen niet overslaan van de éne naar de andere ruimte. Bovendien hebben de explosieveilige koelkasten een aparte schaal voor het opvangen van dooiwater en zijn de interieurcomponenten zijn gemaakt van glas of kunststof (gecoat). Door de classificatie II 3G Ex nA II T6 zijn de apparaten geschikt voor de opslag van explosieve en licht ontvlambare stoffen in gesloten containers. Ter voorkoming van vonken hebben metalen delen een aardeaansluiting. Daarom zijn al onze laboratoriumkoelkasten en laboratoriumvrieskasten gekeurd volgens de EU richtlijn 94/9 EG (ATEX 95). Dat betekent dat dit explosieveilige koelingen zijn, want ze beschikken over een explosieveilige binnenruimte.

Er zijn Liebherrkoelkasten en Liebherrvrieskasten, maar ook koel-vries combinaties zie hier het gehele assortiment koel- en vrieskasten van Liebherr. Mocht u vragen hebben over onze Liebherr producten of passend advies wensen neem dan gerust contact op met onze specialisten via de klantenservice.

[yith_wc_productslider id=12256]