B-Medical Systems

B-Medical Systems (voorheen bekend als Dometic) biedt oplossingen voor een veilige en risicoloze opslag, transport en de handhaving van temperatuurgevoelige producten. De state-of-the-art technologie van B-Medical Systems omvat het hele spectrum gebaseerd op de specifieke eisen van de markt ten behoeve van vaccinatiecentra, consultatiebureaus, GGD’s, ziekenhuizen, laboratoria, apotheken, onderzoekscentra, universiteiten, cosmetische- & dierenartspraktijken en farmaceutische industrie.

Vaccin Cold Chain
B-Medical Systems is een toonaangevende fabrikant van vaccin koude keten apparatuur voor grootschalige programma’s in opkomende markten. B-Medical Systems werkt nauw samen met de volksgezondheid agentschappen, nationale regeringen en multilaterale organisaties. Zoals UNICEF, Gavi, JICA, Gates Foundation, PAHO en artsen zonder grenzen ter ondersteuning van het succes van hun vaccinatieprogramma’s.

De meest duurzame koel technologie
B-Medical Systems heeft een aantal zeer efficiënte en geluidsarme apparaten met behulp van milieuvriendelijke natuurlijke gassen als koelmiddel ontwikkeld. De nieuwe standaard biedt de volgende voordelen: sterke vermindering van CO2-uitstoot; 40% tot 60% daling van energieverbruik; meer dan 80% vermindering van de warmteafgifte; tot 40% afname van energieproductie; verbeterde hold-over tijden dankzij geoptimaliseerde deur isolatie en een aanzienlijke reductie van geluidsniveau voor een comfortabele werkplek.

LIEBHERR

Koel- en vrieskasten voor gebruik in een laboratorium en voor onderzoek moeten voldoen aan bijzonder hoge eisen, met name op het gebied van veiligheid en temperatuurstabiliteit. Daarom beschikken Liebherr-apparaten over talrijke functies en uitrustingskenmerken om gevoelige monsters en chemicaliën evenals onderzoeksmaterialen op de best mogelijke manier te bewaren.

Zekerheid door technologie
De nauwkeurige elektronica maakt een tot op de graad nauwkeurige temperatuurinstelling mogelijk. En zorgt in combinatie met de efficiënte isolatie en het dynamische koelsysteem voor de beste bewaaromstandigheden. Geïntegreerde optische en akoestische alarmsystemen waarschuwen bij ongewenste temperatuurafwijkingen. De koel- en vrieskasten van Liebherr bieden u de zekerheid die in laboratoria en bij (weten- schappelijk) onderzoek telt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Dometic

Dometic Medical Systems biedt oplossingen voor een veilige en risicoloze opslag, transport en de handhaving van temperatuurgevoelige producten. De Dometic apparatuur is in prijs verlaagd en verbruikt minder energie. Dit maakt de apparatuur minder milieubelastend en bovendien bespaard u geld door minder energieverbruik. De koelapparatuur heeft bovendien een betere isolatie en hierdoor is de geluidsproductie (in decibel) verlaagd.

GRAM

De Gram BioLine serie biedt hoge prestaties op basis van veeleisende specificaties. Gram staat voor maximale betrouwbaarheid, strenge controle, geoptimaliseerde luchtstroom, een verantwoord milieuprofiel en snelle ondersteuning van bekwaam personeel. Standaard zijn alle modellen ATEX gecertificieerd waardoor plaatsing in omgevingen met mogelijke explosieve atmosferen mogelijk is. De Gram Bioline kasten zijn zo compact mogelijk ontworpen en hebben daardoor weinig vloerruimte nodig. De BioCompact ll is voorzien van geforceerde koeling met unieke luchtgeleiding.

LEC

De energiezuinige en betaalbare medische koelapparatuur van LEC kenmerkt zich door betrouwbaarheid en kwaliteit. Daarom vertrouwt MediBLUE al jaren op de producten van LEC Medical. De apparatuur van LEC valt binnen het low-budget assortiment. Zodoende biedt MediBLUE ook voor kleinere budgetten passende prijs-kwaliteit producten.

Needlesafe

Overal waar injecties kunnen worden toegediend, mag een NeedleSafe© niet ontbreken. Besmettingsgevaar en de kans op infecties zijn hiermee nagenoeg uitgesloten. De NeedleSafe© is door MediBLUE speciaal ontwikkeld voor de zorgsector en dan met name voor de thuiszorg-diensten: Ouderen KindZorg (OKZ), JeugdGezondheidsZorg (JGZ) en de GGD.

Service en verwerking


De eenvoudige en veilige toepasbaarheid van het opslagsysteem maakt dat de NeedleSafe© op vrijwel alle vaste ‘prikplaatsen’ inzetbaar is. Aan het NeedleSafe©-systeem kan een Aan- en Afvoer en Verwerkings-traject (AAV-service) gekoppeld worden. Volle disposables en portable NeedleSafes© met gebruikte naalden worden bij deze service opgehaald en vervangen door lege disposables. MediBLUE zorgt vervolgens voor een veilige en verantwoorde verwerking van het medische afval overeenkomstig de gestelde wet- en regelgeving op dit gebied. Lees meer over Needlesafe.