Een medische koelkast of vriezer die z’n koelkracht verliest (al is het maar voor enkele minuten) is desastreus voor de kostbare medische producten die in deze koelkasten of vriezers worden bewaard. Daarom is het belangrijk om storingen te voorkomen, bijvoorbeeld door te kiezen voor temperatuurregistratie. Alleen op die manier is het controleerbaar of een laboratorium koelkast en/of vriezer netjes op temperatuur blijft.

Dataloggers

Temperatuurregistratie gebeurd door middel van dataloggers. Deze apparaten worden in bijvoorbeeld een koelkast of koelbox gemonteerd en laten precies zien hoe het met de temperatuur in het koelapparaat gesteld is. De dataloggers zijn er in allerlei soorten te krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld dataloggers die via wifi verbonden zijn. Op die manier kunt u zelfs op grote afstand nog steeds de temperatuur in de gaten houden. Sommige bedrijven kiezen ervoor om hun eigen dataloggers te controleren, maar het is ook mogelijk om deze tijdrovende klus uit te besteden aan MediBLUE.

Temperatuurregistratie

MediBLUE heeft complete oplossingen inclusief sensoren, software en eventueel dataopslag voor temperatuurregistratie en het gebruik van dataloggers. MediBLUE heeft hiervoor een medische meldkamer die van alle technische snufjes is voorzien om de temperatuur registratie in de gaten te houden en actie te ondernemen als er iets niet goed gaat. Wilt u liever rechtstreeks een SMS of een e-mail ontvangen als er een storing is, dan kan dat uiteraard ook. Desgewenst kan dit in combinatie met onze online applicatie waar u met een inlogcode de status van het apparaat online kunt volgen.

De kracht van MediBLUE bestaat bovendien uit het leveren van maatwerk. MediBLUE richt zich op de wensen van de klant en denkt graag mee over passende oplossingen. MediBLUE heeft een eigen magazijn, service en storingsdienst en kan daardoor snel inspelen op calamiteiten. Zelfs back-up koelingen kunnen wij verzorgen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van temperatuurregistratie of bent u geïnteresseerd in een persoonlijke offerte? Neem contact op met MediBLUE.