De Gram BioUltra is de eerste ultra diep vriezer. Om te voldoen aan uitzonderlijk hoge verwachtingen van veilige opslag in Europa zijn de ultra diep vriezers ontworpen en vervaardigd in Denemarken. De vriezer heeft een krachtige in de grond gemonteerd koelsysteem. Verder bevat de vriezer vacuüm een geïsoleerde paneeltechnologie en een veilig sluitsysteem. Dit is bereikt doordat er een meerlaagse pakking is geplaatst in een labyrint-frame. De BioUltra UL570 is een volledig nieuw product in het BioLine-assortiment. Gram heeft al ultieme doelen voor ogen gehouden om een vriezer te ontwerpen met een gebruikersgericht ontwerp, duurzaam, functioneel, op prestaties gericht en vooral heel betrouwbaar. Gram streeft ernaar om een ​​product te ontwerpen waarmee u direct in de praktijk aan de slag kunt.

De Gram BioUltra UL570 is een van de ultra diep vriezers die veilig werkt bij -86°C. Door gebruik te maken van componenten met hoge capaciteit, de nieuwste generatie VIP-technologie en geïsoleerde binnendeuren, kan de BioUltra veilige en stabiele binnenomstandigheden handhaven bij temperaturen van -86°C. De lay-out van de vriezer is naar wens aan te passen en stelt gebruikers in staat om de kast aan te passen aan de opslagbehoefte. De vriezer heeft 5 roestvrijstalen geperforeerde planken en deze zijn standaard bij de vriezer inbegrepen.

BioUltra word met de ultra-lage temperatuur opslagkasten gebruikt door ziekenhuizen, laboratoria, biobanken, onderzoeksinstituten enz. Deze instellingen moeten belangrijk biologisch materiaal in het temperatuurbereik van -60°C tot -90°C houden. Het high-tech ontwerp maakt deze units ideaal voor veilige langdurige opslag van temperatuurgevoelige materialen onder consistente omstandigheden met een betrouwbaar behoud van hun volledige geldigheid en waarde.